Projekt "TONA SREĆE" by humanitarna udruga Kompići

Azino

Kontakt

+385 1 6474 302

Lokacija

Ivana Perkovca 2, Zagreb

Azino

 

Mi smo „Kompići“ humanitarna udruga iz Zagreba čije djelovanje ima poseban smisao. Osnovna svrha našeg postojanja je prikupljanje, obnavljanje i doniranje starije računalne opreme potrebitima. Postojimo od 2008. kao trajna akcija unutar tvrtke IDE3 d.o.o., a s povećanjem zahtjeva od ove godine osnovali smo i Udrugu.

Kroz godine rada, prikupili smo više stotina komada opreme (računala, monitore, tipkovnice, miševe, printere..) te smo ih obnovili i donirali osobama i organizacijama koje si to nisu mogle priuštiti.

Naš cilj je donirati funkcionalnu računalnu opremu onima kojima je ona potrebna, posebno djeci i mladima koji nemaju mogućnosti, a potrebna im je za obrazovanje i druge svakodnevne aktivnosti.

Uz humanitaran karakter, udruga ima za cilj i ekološku komponentu jer pomaže smanjiti gomilanje elektroničkog otpada i održivo poslovanje.

Aktivnosti kompića:

Prikupljanje donacija: Udruga prikuplja računalnu opremu od pojedinaca i tvrtki koje više ne koriste svoju staru opremu.

Obnova opreme: Stručnjaci iz udruge obnavljaju doniranu računalnu opremu, provodeći popravke i obnavljajući uređaje kako bi bili funkcionalni.

Donacije potrebitima: Nakon obnove, oprema se donira potrebitima kao što su škole, vrtići, udruge, domovi za nezbrinutu djecu i druge organizacije ili pojedinci kojima je potrebna.

Edukacija: “Kompići” također provode edukaciju mladih kroz stručne prakse, pružajući im priliku da steknu znanje i vještine vezane uz IT sektor.

Prijavi se za volontera.

Svijest o problemu elektroničkog otpada: Udruga podiže svijest javnosti o problemu elektroničkog otpada i važnosti ponovne upotrebe i recikliranja elektroničke opreme.

Transparentnost: Udruga vodi evidenciju o svakom doniranom računalu, dijelu opreme i novčanoj donaciji kako bi osigurala transparentnost i odgovornost u svojem radu.

Nagrade i priznanja: “Kompići” su nagrađeni za svoj trud i doprinos zajednici, uključujući nagradu Green Prix-a za zeleni utjecaj.

Udruga “Kompići” je primjer organizacije koja spaja humanitarni rad, brigu za okoliš i podršku obrazovanju kroz svoje aktivnosti o čemu govori i slogan udruge: Mislimo zeleno i učinimo dobro djelo zajedno!

Za više informacija o nama,  našim donatorima i projektima posjetite našu web stranicu: kompici.org

Podrži nas donacijom opreme!

Podrži nas financijskim sredstvima!

Azino