Projekt "TONA SREĆE" by humanitarna udruga Kompići

Azino

Kontakt

+385 1 6474 302

Lokacija

Ivana Perkovca 2, Zagreb

Azino
pc2
kid

Humanitarna akcija

Zajedno do tone sreće

Glavni cilj projekta "Tona sreće" je prikupiti 1 tonu IT opreme koja bi inače završila kao otpad i donirati je onima koji si ne mogu priuštiti vlastitu opremu.

Projekt promovira održivost, jer se rabljena računalna oprema obnavlja i nastavlja koristiti umjesto da završi na odlagalištima otpada.

Trajanje projekta

365 dana za Tonu sreće

Službeni početak akcije je prvi dan Weekend media festivala 22.9.2023. a kampanja će trajati zaključno s 21.9.2024. U tom razdoblju, "Kompići" će prikupljati, obnavljati i donirati računalnu opremu.

 • Trajanje projekta: 365 dana
 • Početak projekta: 22.9.2023.
 • Završetak projekta: 21.9.2024.

00

Donirano do sad kroz Tonu sreće

Računalo je luksuz. Za vaše dijete možda nije, ali za svako 5 dijete nažalost je!

pc


Primatelji donacije:
Računalna oprema koja se prikupi i obnovi u sklopu Projekta “Tona sreće” bit će donirana osobama i organizacijama kojima je takva oprema potrebna. To uključuje škole, vrtiće, udruge, domove za nezbrinutu djecu i druge organizacije ili pojedince kojima je računalna oprema neophodna za obrazovanje i svakodnevne aktivnosti.
Svatko kome je potrebna pomoć može se prijaviti putem našeg obrasca za prijavu.

Transparentnost:
Jedna od ključnih vrijednosti Projekta “Tona sreće” je transparentnost. Svaki donator, koji nas podrži ili financijski ili u obliku donacije računalne opreme, dobit će potvrdu koja će sadržavati informaciju o tome kome je računalo donirano ili za koje računalo su utrošena sredstva za obnovu (poštujući GDPR regulativu).

Postotak donirane opreme kroz Tonu sreće
Donirano 0%

Kako se možete uključiti?

Donacija rabljene IT opreme:
Ako imate računalnu opremu koju više ne koristite, a koja odgovara minimalnim zahtjevima (detalje pogledajte na sljedećem linku) možete je donirati udruzi “Kompići”. Putem kontakt forme pošaljite nam koju vrstu opreme želite donirati i specifikaciju opreme, kako bi naši stručnjaci znali procijeniti odgovara li oprema minimalnim zahtjevima.

Donacija financijskih sredstava:
Svako računalo koje obnavljamo zahtijeva ulaganje od 100,00 eura kako bismo ga pripremili za novu svrhu. Ovaj financijski doprinos će biti iskorišten na način da osiguramo potrebne komponente za obnovu računala, kupimo licence koje su neophodne, te osiguramo sigurnu dostavu doniranog računala do krajnjeg primatelja donacije.

Ono što je posebno važno jest da svaki donator ima priliku pratiti svoju donaciju. To znači da ćete saznati koje konkretno računalo je obnovljeno uz pomoć vašeg novca i kome je upućena donacija.

Benefiti za donatore

Želimo vam se zahvaliti i nagraditi vašu podršku. Vaša podrška ne samo da mijenja živote potrebitih, već vam također pruža jedinstvenu priliku da budete aktivni sudionik ove inicijative koja promiče održivost u poslovanju.

Svakom donatoru osiguravamo sljedeće benefite:

 • Promocija na našoj web stranici i društvenim mrežama
  Prvi benefit uključuje objavu vašeg logotipa na našoj web stranici, gdje ćete biti istaknuti kao ponosni donatori u sekciji “Donatori” (naravno, uz vaš pristanak).
  Jednom mjesečno, na našim Facebook i Linkedin stranicama objavit ćemo popis svih onih koji su nam podršku pružili. Bez obzira radi li se o imenu vaše tvrtke ili vašem osobnom imenu, želimo podijeliti vašu velikodušnost s našom zajednicom.
 • Transparentnost i uvid u Vašu Donaciju
  Želimo da svaki donator ima potpunu transparentnost i uvid u put svoje donacije. To znači da ćete imati priliku pratiti put vaše donacije, saznati koje konkretno računalo je obnovljeno zahvaljujući vama, i gdje je ta donacija stigla. Vaša velikodušnost će postati stvarna priča o pozitivnom utjecaju.
 • Digitalan vodič o Održivom poslovanju
  Pristup ekskluzivnom digitalnom vodiču o ESG-u (Environmental, Social, and Governance) faktorima i održivom poslovanju. Ovaj vodič će vam pomoći da bolje razumijete i primijenite održive prakse u svom poslovanju, unapređujući vašu društvenu odgovornost.
 • Potvrda Kompića
  Kao dodatni znak naše zahvalnosti, primit ćete posebnu potvrdu (zahvalnicu) od strane udruge “Kompići” za svoje sudjelovanje u akciji “Tona sreće.” Ova potvrda je simbol vašeg doprinosa i važne uloge u ostvarivanju pozitivnih promjena.
 • Porezno priznati trošak
  Donacije prema udruzi mogu biti novčane donacije i donacije u robi. Za donacije u novcu, donirani iznosi do 2% prihoda ostvarenog u prethodnoj godini smatraju porezno priznatim troškom u punom iznosu (100% iznos donacije). Za donacije u robi, poduzetnici, prema Zakonu o PDV-u, moraju udruzi izdati račun te obračunati PDV na tržišnu vrijednost robe, pri čemu račun služi za obračun PDV-a i da primatelj dara po njemu nema obvezu plaćanja. Vrijednost računa (tržišna vrijednost donirane robe + PDV), ako je manje od 2% prihoda ostvarenog u prethodnoj godini, smatraju porezno priznatim troškom.

Zahvala

Zahvaljujemo svim sudionicima Tone sreće!

Azino